Kamer achter loting als instrument om studenten te selecteren

14.02.23
Universiteiten en hogescholen mogen in de toekomst bij de selectie van studenten waarschijnlijk weer gebruik gaan maken van loting. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel daarover van minister Dijkgraaf. Voordat het plan wet wordt, moet ook de Eerste Kamer er nog mee instemmen.
Deel bericht

Turkse RUG-studente halsoverkop terug naar Turkije: 'Ik moet sterk blijven'

14.02.23
Psychologe Özge Yanbolluoglu studeert sinds kort humanitaire hulpverlenging in Groningen. Na de aardbeving in haar vaderland Turkijke reisde ze halsoverkop naar haar thuisstad Antakya in de provincie Hatay.
Deel bericht

Student wint zaak om energietoeslag: gemeente Amsterdam mag studenten niet uitsluiten

14.02.23
De 24-jarige student Melle van der Geest spande eind januari een zaak aan tegen de gemeente, omdat hij van mening was dat hij recht had op de eenmalige toeslag. Melle vroeg in 2022 de toeslag aan, maar er volgde een afwijzing omdat hij een student was. "Studenten kunnen vaak een beroep doen op hun ouders, meer lenen of meer werken", reageerde een beleidsmedewerker van de gemeente over de situatie tijdens de zaak
Deel bericht

‘Goed gesteld met medezeggenschap op scholen’

14.02.23
Het gaat goed met de medezeggenschap op scholen. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van VOO, Ouders & Onderwijs, het LAKS en de ROV.
Deel bericht

Leverancier studiematerialen Studystore staakt activiteiten

14.02.23
Studystore, leverancier van studiematerialen voor het mbo, hbo en wo, stopt per direct met al zijn activiteiten, waardoor 26 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Studystore uit Kampen is een van de grootste leveranciers van schoolmaterialen in Nederland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)