Toekomstverkenning middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs en wetenschap van start

13.02.23
De MBO Raad is verheugd over de lancering van de toekomstverkenning middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs en wetenschap door de minister van OCW. ‘Het debat over het onderwijs en de toekomst van het mbo kunnen we nu breed doorzetten en dat is een nodige ontwikkeling.
Deel bericht

Kortere loondoorbetaling zieke AOW’ers

13.02.23
De loondoorbetalingstermijn voor zieke werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, wordt verkort tot zes weken. The post Kortere loondoorbetaling zieke AOW’ers – PO/VO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht

Praktijkopleidingen zorg en techniek populairder, ook door 'overstappers'

13.02.23
De praktijktrajecten techniek en zorg op het mbo krijgen weer meer studenten, blijkt uit nieuwe cijfers van de MBO Raad. Het zijn niet alleen leerlingen afkomstig van het vmbo. Er zijn ook steeds meer mensen die zich laten omscholen, van bijvoorbeeld manager in een supermarkt tot installateur in de bouw.
Deel bericht

'Toch wel zonde', krijgt Nikki regelmatig te horen nadat ze bewust koos voor een mbo-opleiding

13.02.23
Wie het na een vmbo-advies weet te schoppen tot arts of advocaat heeft een 'succesverhaal'. Tenminste, als we berichten op social media mogen geloven. Nikki bewijst dat kiezen voor een praktische opleiding net zo goed succesvol kan zijn.
Deel bericht

Promovendi betalen hun onderzoek steeds vaker zelf

13.02.23
De achttienduizend promovendi die niet in dienst zijn van een universiteit leven vaak onder het bestaansminimum. “Het is op het randje van uitbuiting.”
Deel bericht

MBO Raad: Aantal studenten opnieuw gedaald

13.02.23
Het aantal nieuwe studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is opnieuw gedaald, zo blijkt uit nieuwe aanmeldcijfers van de MBO Raad. Waar in 2021 nog 153.800 studenten begonnen met hun opleiding, zijn dat er in 2022 151.500. Dit is een daling van 1,5 procent en volgens Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, een zorgelijke trend: [...]
Deel bericht

13-jarige jongen opgepakt na brandstichting school Roermond, gericht tegen docent

13.02.23
De politie heeft zondagmiddag een 13-jarige jongen uit Roermond aangehouden op verdenking van brandstichting in een middelbare school in zijn woonplaats. Hij zou een kantoorruimte in de school in brand hebben gestoken uit onvrede met een docent van het Broekhin College aan de Bob Boumanstraat in Roermond.
Deel bericht

Ruim 200 scholen besteden aandacht aan seksuele vorming tijdens Week van de Liefde

13.02.23
Een record aantal scholen doen mee aan de Week van de Liefde, de themaweek over relaties en seksualiteit. Bijna 200 scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en mbo met in totaal ca. 60.000 leerlingen doen van 13 tot 17 februari mee. Z
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)