De onderwijsopbrengsten in cijfers. ‘Dat is zo smál’

30.11.18
Het dieptepunt bereikte Erik Abbink voor zijn gevoel toen een gesprek met de inspecteur uitmondde in een discussie over van welke kinderen de eindtoetscijfers zouden meetellen voor de resultaten van de school. En dus startte hij met de directeuren van 15 basisscholen een zoektocht om naast de harde cijfers ook de ‘softe’, pedagogische kwaliteit van hun onderwijs zichtbaar te maken.
Deel bericht

IT-leiders doen beroep op minister Slob: Zet vol in op digitale vaardigheid

30.11.18
De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Niet alleen in het kader van technologievaardige burgers, ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist. Betrokkenen vragen onderwijsminister Arie Slob vol in te zetten op digitale vaardigheden op school.
Deel bericht

CBS De Bijenschans wint de a.s.r. scholen challenge 2018!

30.11.18
Basisschool de Bijenschans is op 28 november uitgeroepen tot winnaar van de a.s.r. scholen challenge en heeft daarmee maar liefst € 12.500 in de wacht gesleept om haar plan voor een duurzame keuken uit te voeren! De a.s.r. scholen challenge is een jaarlijkse wedstrijd voor basisscholen in de omgeving van Utrecht, om kinderen vertrouwd te raken met het thema duurzaamheid.
Deel bericht

Informatiebeveiliging en privacy: hoe staat uw school ervoor?

30.11.18
In 2018 is er veel veranderd op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP). De komst van het keten iD, het privacyconvenant 3.0 en de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar hoe staat het funderend onderwijs er op het gebied van IBP voor? En waar ligt de ondersteuningsbehoefte van scholen?
Deel bericht

Stadsleerling krijgt vaker hoger schooladvies dan kind op platteland

30.11.18
De schooladviezen van basisschoolleerlingen worden in steden veel vaker omhoog bijgesteld dan op het platteland. Terwijl relatief meer kinderen van ‘plattelandsbasischolen’ in aanmerking komen voor een hoger schooladvies. Onderwijsminister Arie Slob staat voor een raadsel en laat het nader onderzoeken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)