Klimmen en klauteren: parcours van basisschool de Wereldwijzer uit Deventer is gezondste idee

01.12.18
Het gezondste idee van Deventer: een Active Trail. Het is een route die kinderen kunnen volgen waarbij ze moeten klimmen, springen, balanceren en ravotten. En niet alleen de leerlingen van de Wereldwijzer mogen het parcours trotseren: ook voor anderen kinderen uit de wijk is de trail toegankelijk.De school won met het idee een geldbedrag van 1250 euro.
Deel bericht

Hoe rijk is mijn samenwerkingsverband?

01.12.18
Samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs zagen hun eigen vermogen vorig jaar groeien naar 238 miljoen euro. Hoe groot zijn de financiële reserves in je eigen regio? Een kleine 32 miljoen euro hielden de 152 samenwerkingsverbanden in het primair en voortgezet onderwijs vorig jaar over onder de streep. Tweederde daarvan bleef in het voortgezet onderwijs op de plank liggen.
Deel bericht

Mentorproject School’s Cool is erg succesvol in Lelystad

01.12.18
Binnen het project School’s Cool begeleiden mentoren een kind van groep 8 van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een kind dat een steuntje in de rug nodig heeft om een goede start te maken op zijn of haar nieuwe school van voortgezet onderwijs. Persoonlijke, individuele begeleiding en de relatie tussen de thuismentor, het kind en de ouder(s) staat hierbij centraal.
Deel bericht

Dit schooljaar geen digitale Centrale Eindtoets

01.12.18
Dit schooljaar is er geen digitale versie van de Centrale Eindtoets. Dat meldt minister Slob aan de Tweede Kamer. In 2018 kon de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens voor het eerst digitaal worden afgenomen. Dat ging gepaard met problemen bij het digitale afnameplatform Facet. Dat is weliswaar doorontwikkeld, maar de minister vindt nog niet stabiel genoeg.
Deel bericht

Dat hoogbegaafden zichzelf wel redden is een denkfout

01.12.18
Een positief signaal, zo reageert lector Leren & Innoveren Anouke Bakx op het nieuws dat onderwijsminister Slob extra subsidie uittrekt voor hoogbegaafde leerlingen. Uit onderzoek van Bakx blijkt dat er veel onbekendheid is over hoogbegaafdheid. Het begint ermee dat scholen een ontwikkelingsvoorsprong signaleren en serieus nemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)