Inspiratie, onderwijsdossiers en informatie over ICT in het basisonderwijs op één website

29.11.18
Bent u op zoek naar kennis, innovatie-ideeën en praktijkvoorbeelden over de toepassingen van ICT in het primair onderwijs? Bijv. over gepersonaliseerd leren, ICT-bekwaamheid of de aanpak van werkdruk? Bekijk dan de vernieuwde website van de PO-Raad en Kennisnet: www.slimmerlerenmetict.nl. Deze is nu uitgebreid met drie onderwijsdossiers, blogs en tal van nieuwe cases.
Deel bericht

Ruim 60 procent schoolleiders wil eindtoets als second opinion handhaven

29.11.18
13 procent hiervan wil wel dat de eindtoets een maand eerder wordt afgenomen. Bijna 25 procent vindt dat de school helemaal geen eindtoets moet afnemen. AVS-voorzitter Petra van Haren: Als we kansrijkheid van leerlingen centraal stellen, is een (eind)toets nooit het instrument om een advies of doorstroom op te baseren.
Deel bericht

Maak een filmpje over kinderrechten en win een bezoek van Teun Peters

29.11.18
Op Lot's Channel vind je lesmateriaal om kinderrechten op een aansprekende wijze bespreekbaar te maken. In december organiseren we een wedstrijd met als prijs een bezoek van vlogger Teun Peters. Dat zegt jou waarschijnlijk niets, maar kinderen denk daar anders over (check maar). Meedoen kan nog de gehele maand december. Kijk voor meer filmpjes en lessuggesties op www.lotschannel.com
Deel bericht

Onderwijsachterstanden: Slob draait om hete brij heen

29.11.18
Onderwijsminister Slob geeft geen antwoord op de vraag of er genoeg geld is voor alle scholen voor primair onderwijs om onderwijsachterstanden weg te werken.GroenLinks in de Tweede Kamer had dit aan de minister gevraagd. Slob noemt wel de herverdeling van het onderwijsachterstandenbudget, die er volgens hem toe leidt dat het beschikbare budget beter over het land wordt verdeeld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)