Leerlingen op het veen krijgen lager schooladvies dan op het zand

02.12.18
Basisschoolleerlingen in Assen, Hoogeveen en Meppel krijgen sneller een hoger schooladvies bij een goede eindtoets dan leerlingen in het oosten van de provincie. Dat zegt Paul Moltmaker, directeur van Plateau Drenthe. Volgens Moltmaker heeft het met de mentaliteit van de mensen te maken. Op het zand willen ouders dat hun kinderen iets hoger instappen.
Deel bericht

Groeiende kritiek op klassen met 40 leerlingen door verdelen

02.12.18
Basisscholen hebben dit jaar al ruim drieduizend keer klassen moeten verdelen, waardoor leraren soms voor veertig leerlingen staan. Er zijn namelijk geen invallers te vinden. Dit is puur oppassen en heeft niets meer met goed onderwijs te maken. Leerkrachten ervaren de extra leerlingen uit andere groepen als grote last. Ze passen veelal maar net in hun lokaal en veroorzaken onrust.
Deel bericht

Ons onderwijssysteem is aan vernieuwing toe, aldus personeelsmanager Jakolien Kraeima

02.12.18
Ik heb mijn focus van gaten vullen verlegd naar ontwikkeling van het onderwijssysteem. Snelle oplossingen voor vacatures zijn noodzakelijk, maar zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Want daarmee creëren we juist een groter probleem: minder sterke collega’s, lagere onderwijsresultaten, imagoproblemen en scheve salarisverhoudingen.
Deel bericht

Online leraren pesten, wanneer gaan leerlingen te ver?

02.12.18
Beau Oldenburg is onderzoeker en deskundige op het gebied van pesten. Wanneer gaat zo’n uiting op sociale media te ver? Er bestaat een modelprotocol over social media-gebruik op scholen, van de Stichting School en Veiligheid. Daarin staat onder andere dat ‘fatsoensnormen niet mogen worden overschreden’. Daaronder valt: pesten, kwetsen, bedreigen, zwartmaken of beschadigen
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)