YouTube Kids begin 2019 in Nederland beschikbaar

03.12.18
"YouTube Kids komt begin 2019 naar Nederland", meldt een Nederlandse woordvoerder van Google. De kindvriendelijke versie van YouTube verscheen in 2015 in de eerste landen en is te downloaden als app voor Android en iOS. Momenteel is YouTube Kids in 44 landen beschikbaar.
Deel bericht

Gezamenlijk opleidingstraject voor leidinggevenden in het primair onderwijs

03.12.18
SCOPE scholengroep, PCPO Westland, SCO Delft, Octant en SCOH hebben een overeenkomst gesloten met Penta Nova Academie voor schoolleiderschap voor een in-company scholingstraject voor primair onderwijs-medewerkers met leidinggevende potentie. Op woensdag 7 november tekenden de betrokken schoolbesturen het kweekvijvercontract.
Deel bericht

Tienerscholen voor 10-14 onderwijs ervaren knelpunten

03.12.18
Tienerscholen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar ervaren knelpunten in wet- en regelgeving. Dat staat in de eerste tussenrapportage van de monitor 10-14 onderwijs. De meest ervaren knelpunten zijn o.a.: Verschillende cao’s voor primair en voortgezet onderwijs; Bevoegdheden van leraren voor één schooltype: vaak is dubbele bezetting nodig. Gescheiden geldstromen PO en VO.
Deel bericht

Meisjes volgen vaker dan jongens een opleiding boven hun schooladvies

03.12.18
Ruim driekwart van de jongeren zit in het derde jaar van het voortgezet onderwijs op het niveau van het schooladvies in groep 8. Meer dan de helft van alle leerlingen volgt een vmbo-opleiding, en meisjes volgen vaker dan jongens een opleiding boven hun schooladvies.
Deel bericht

School uit Zeewolde heeft ‘meest mediawijze klas van Flevoland’

03.12.18
Een schoolklas van OBS Panta Rhei uit Zeewolde is de ‘meest mediawijze klas van Flevoland’ geworden tijdens de achtste editie van MediaMasters. Dat is ‘Nederlands grootste mediawijsheidproject’ voor leerlingen uit de groepen 7 en 8. Over vijf speldagen scoorde klas de meeste punten van de provincie Flevoland.
Deel bericht

DUO: Basisscholen in grote steden zetten vaker roetveegpiet in

03.12.18
Basisscholen in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en randgemeenten zetten vaker roetveegpieten in tijdens de sinterklaasviering dan scholen in de regio. Dit blijkt uit een rondgang bij ruim 580 scholen .Overigens is het verschil niet alleen te zien in de randstad en daarbuiten, maar ook op openbare scholen ten opzichte van confessionele scholen.
Deel bericht

Gratis lespakket 4vuurwerkveilig stimuleert veilig gedrag

03.12.18
Help mee vuurwerkongevallen te voorkomen met het gratis lespakket 4vuurwerkveilig. Dit lespakket voor groep 8 maakt leerlingen bewust van de gevaren van vuurwerk en stimuleert veilig gedrag! 4vuurwerkveilig bestaat uit een aantal online lesmaterialen, zoals een (video-)presentatie, quiz, experimenten en video’s. Bestel nu gratis op www.4vuurwerkveilig.nl.
Deel bericht

Bijzondere lessen voor leerlingen Heemskerkse basisscholen

03.12.18
Alle leerlingen van basisscholen in Heemskerk en die van de Beverwijkse Zeester krijgen volgend jaar op een creatieve manier informatie over belangrijke thema’s als het menselijk lichaam, de aarde, wetenschap en geld en handel. In blokken van zes lessen krijgen zij van gastdocenten onderricht op het gebied van media en techniek.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)