Onderzoek Windesheim Zwolle: ‘Meeste pubers gebruiken media ongezond’

04.12.18
Appen of bellen op de fiets, het geluid te hard en een verkeerde houding. De meeste kinderen tussen de 10 en 18 jaar maken zich schuldig aan ongezond mediagebruik. 89% van de 1.741 ondervraagde kinderen zit in een verkeerde houding, 82% neemt geen pauze tijdens langdurig mediagebruik, 74% gebruikt een telefoon tijdens het fietsen, 74% heeft het volume te hard staan ...
Deel bericht

Primair onderwijs zet belangrijke stappen om onderwijsgeld beter te besteden

04.12.18
De PO-Raad roept schoolbesturen in het primair onderwijs op minder voorzichtig te begroten en beleid te voeren op het opbouwen van reserves. Daarmee reageert ze op De Financiële Staat van het Onderwijs 2017 van de Inspectie van het Onderwijs. De Rijksoverheid moet ervoor zorgen dat besturen beter en eerder zicht krijgen op het bedrag dat ze jaarlijks kunnen besteden.
Deel bericht

Onderwijsbesturen moeten beter financieel plannen en transparanter rapporteren

04.12.18
Reserves zijn noodzakelijk om risico’s op te vangen, maar het is niet wenselijk dat in toenemende mate middelen vast komen liggen en niet besteed worden aan onderwijs. Er lijkt sprake van een brede tendens van nogal voorzichtig begroten. Leerlingen en studenten in Nederland verdienen onderwijs van blijvend goede kwaliteit. Daarvoor moet de school of instelling financieel gezond zijn.
Deel bericht

Leer te Durven: online angsttraining voor kinderen van 8-13 jaar

04.12.18
Tachtig procent van de Nederlandse kinderen met angstklachten krijgt geen hulp. Dat vergroot de kans dat ze later ergere angststoornissen of zelfs depressies krijgen. Daarom heeft de Open Universiteit een laagdrempelige online training ontwikkeld met als titel 'Leer te Durven!'. Binnenkort start een reeks trainingen. Vanaf 3 december 2018 kunnen kinderen zich daarvoor aanmelden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)