Eerste landelijke Kindermuziekweek van 5-14 april

05.03.19
Vanaf 5 tot en met 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.
Deel bericht

Amsterdam steekt 23 miljoen in aanpak lerarentekort

05.03.19
De stad pakt het lerarentekort aan: er moeten minimaal 500 leraren bij. Door extra parkeervergunningen, een uitgebreidere reiskostenvergoeding, geld voor zijinstromers, beurzen om teams op scholen te verbeteren en 10.000 euro per directeur voor ondersteuning, hoopt de gemeente het veelkoppige monster dat het lerarentekort is aan te pakken.
Deel bericht

Speciaal onderwijs leidt assistent zelf op tot leerkracht

05.03.19
Vier scholen voor speciaal onderwijs van Entrea Lindenhout in Nijmegen, Tiel en Ubbergen hebben een project bedacht om hun onderwijsassistenten op te leiden tot volwaardige leerkrachten met een pabo-diploma. Het tekort aan onderwijzers is zo groot in deze sector, dat de scholen geen andere uitweg zien.
Deel bericht

Minister in aardbevingsbestendig kindcentrum Loppersum

05.03.19
Onderwijsminister Slob heeft maandag een bezoek gebracht aan het nieuwe aardbevingsbestendige en energieneutrale kindcentrum in het Groningse dorp Loppersum. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan obs Prinses Beatrix, cbs Roemte en kinderopvang. De bouw van het aardbevingsbestendige en energieneutrale kindcentrum is in de zomer van 2018 begonnen.
Deel bericht

Aan de slag met onderwijskwaliteit, zo kan het

05.03.19
De PO-Raad start deze week officieel met een belronde langs schoolbestuurders in het primair onderwijs om inzicht te krijgen hoe hun kwaliteitszorg ervoor staat. U kunt dus een telefoontje van ons verwachten. Wilt u daar als bestuurder niet op wachten nu alvast een volgende stap zetten in de kwaliteitszorg?
Deel bericht

In 2019-2020 aan de slag met Gezonde School? Vraag nu ondersteuning aan!

05.03.19
Scholen die Gezonde School willen worden of blijven, kunnen van 4 maart t/m 18 april 2019 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het PO, VO en MBO ondersteuning. Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het dna van elke school komt. Het Ondersteuningsaanbod bestaat uit een bedrag van € 3.000,-.
Deel bericht

Een op de zes schoolbesturen pot te veel geld op

05.03.19
Een op de zes Nederlandse basisschoolbesturen heeft te veel geld op de plank liggen. Dat blijkt uit een berekening van de PO-Raad. De sectororganisatie heeft de huishoudboekjes van schoolbesturen naast elkaar gelegd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)