Kleuters mogen weer kleuter zijn

08.03.19
Kleuters mogen vanaf 2021 geen ‘schoolse’ toetsen meer maken. En een jaar langer kleuteren geldt niet meer als zittenblijven. Deze politieke beloften zijn een doorbraak in een jarenlange discussie over het jonge kind.
Deel bericht

Recordaantal leerlingen krijgt les over water en klimaat

08.03.19
Nog nooit hebben zoveel leerlingen meegedaan aan de educatieprogramma's van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In 2018 volgenden ruim zesentwintigduizend een educatief programma. De stijging komt door samenwerkingen zoals met het Zuiderzeemuseum, de Helderse Vallei en Kaap Skil, en nieuwe lesprogramma's zoals het Waterheldenavontuur.
Deel bericht

Hotch de voorleeshond oordeelt niet als Floris zich verspreekt

08.03.19
(+video) Floris Hulzink (9) zit in een hoekje van de bibliotheek in Aalten op de bank met voorleescoach Gerrie Pols. Floris leest voor uit De Kleine Grijze Wolf en heeft soms moeite met woorden, maar dat vindt voorleeshond Hotch niet erg. Een voorleeshond is een speciaal getrainde hond, die rustig blijft rond kinderen en een poot op een boek legt waaruit hij wil voorgelezen worden.
Deel bericht

Willen leraren eigen beroepsgroep? Zelf regelen!

08.03.19
Het is helemaal aan de leraren om eventueel met een eigen beroepsorganisatie aan de slag te gaan. Daar gaat onderwijsminister Slob zich niet mee bemoeien. Rinnooy Kan adviseerde ‘om van onderaf een nieuwe structuur te ontwikkelen’. De minister is het niet eens met Rinnooy Kan die vindt dat er informateurs moeten worden aangesteld die met een plan van aanpak zouden moeten komen.
Deel bericht

Merendeel Zeeuwse scholen doet oproep voor het klimaat

08.03.19
De klimaatstakers krijgen brede steun van de Zeeuws onderwijswereld. In een brief, een initiatief van University College Roosevelt, wordt de oproep gedaan aan alle Zeeuwse scholen om leerlingen te stimuleren mee te lopen met de klimaatmars op 15 maart. De betrokkenen focussen zich vooral op de jongste generatie, die dit als een kans moet zien om zich te laten horen
Deel bericht

Basisschool De Petteflet heeft plan actieweek rond

08.03.19
Jenaplanschool De Petteflet in Groningen heeft het programma voor de actieweek rond. “We doen elke dag iets”, zegt locatieleider José Achterhof. En op vrijdag is de school dicht, dan staakt het personeel. “Op woensdag maken we plofklassen”, zegt Achterhof. In de ochtend worden de groepen verdeeld zodat de grote klassen zichtbaar zijn.
Deel bericht

Dag van de Meestert

08.03.19
22 maart 2019 wordt uitgeroepen tot de dag van de Meestert! Om uit te dragen en te stralen dat we een prachtig vak hebben.
Deel bericht

Dalton zit in je hele leven

08.03.19
Daltonschool De Poorter in Gorinchem is dit jaar 25 jaar een daltonschool. Kenmerken van deze vorm van onderwijs zijn onder meer zelfstandigheid en samenwerken. Daar hebben de kinderen zeker wat aan, merken directeur Winnie Boeter, Dalton-coördinator Petra Scheffers en ib'er Nel Schalk. Zij merken dat kinderen de meerwaarde inzien van zelf plannen en verantwoordelijk zijn voor iets.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)