Beoordeel scholen niet alleen op onderwijs, maar ook op levensbeschouwing

11.03.19
Scholen zullen ook beoordeeld moeten worden op hun eerbiediging van de principes van de open samenleving. De financiering van scholen niet alleen afhankelijk gemaakt moeten worden van de vraag of hun onderwijs aan de maat is, maar ook van de vraag of hun levensbeschouwing niet te veel op gespannen voet staat met die van een samenleving .
Deel bericht

Tweede Kamer wil meer grip op lumpsum

11.03.19
De Tweede Kamer wil meer inzicht in de financiën: vooraf moet duidelijk zijn waar schoolbesturen hun geld aan willen besteden en achteraf moeten zij beter laten zien waar de middelen aan zijn uitgegeven. De politiek roept de sector op om samen op te trekken met ouders, leraren en schoolleiders bij het maken van plannen en om beter te laten zien waar het geld naartoe gaat.
Deel bericht

Schrap Artikel 23 van de grondwet: de splijtzwam van Nederland [opinie]

11.03.19
Geen groter taboe in Nederland dan dat op artikel 23 van de grondwet. Voor voorstanders van dit ‘recht op religieus onderwijs’ is zelfs discussie over eventuele afschaffing ervan onbespreekbaar. Tegenstanders zwijgen omdat ze weten dat het bevragen van artikel 23 een soort ‘heiligschennis’ is.
Deel bericht

Lang leve de islamitische school [commentaar]

11.03.19
Na het nieuws over het Cornelius Haga Lyceum speelt de vrijheid van onderwijs weer op. Afschaffen, klinkt het. Politiek redacteur David van der Wilde heeft daar bedenkingen bij. Blijkbaar willen we steeds meer bepalen wat goed is voor de ander. Mij lijkt het juist beter om te kunnen beslissen wat goed is voor jezelf. Daarbij hoort ook anderen vrijheden gunnen.
Deel bericht

Landelijke Montessoridag 2019

11.03.19
Montessori-educatie is meer dan onderwijs. Dat brengen de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV) en montessorischolen op woensdag 13 maart 2019 onder de aandacht met de Landelijke Montessoridag 2019. Scholen door het hele land zetten de deuren open.
Deel bericht

Volendammer Modeshows op de basisscholen

11.03.19
Een mooi cultureel project is door Marleen Kras, coördinator van de culturele lessen op de scholen, opgezet. Zij liep al een tijdje met het idee om op de basisscholen Volendammer Modeshows met klederdracht te organiseren.Een twintigtal leerlingen was door de dames van Stichting Klederdrachten Volendam.
Deel bericht

Jarige Kindertelefoon zoekt verhalen van bellers

11.03.19
De Kindertelefoon viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. In aanloop naar dit jubileum is de organisatie op zoek naar mooie, ontroerende, grappige of indrukwekkende gesprekken uit de afgelopen 40 jaar.Op basis van een aantal van de verhalen, wordt een campagne ontwikkeld waarmee de waarde van De Kindertelefoon zichtbaar wordt gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)