Minder kinderen met overgewicht als hele gemeente gezond wordt

09.03.19
Steeds meer gemeenten zetten in op een gezonde leefstijl. Het aantal plaatsen dat met de JOGG-aanpak werkt, is gestegen tot 143.Want 1 op de 7 kinderen is te zwaar. In achterstandswijken geldt dat zelfs voor 1 op de 3 5- tot 14-jarigen. Om dat aantal verder omlaag te krijgen, geeft koning Willem-Alexander vandaag het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd
Deel bericht

Lerarentekort: Groep 5 had 9 leraren in 1 jaar

09.03.19
Directeur Tjesjen Kuiper van basisschool De Ark in Almere Haven wees erop hoe acuut het probleem is. Zij kreeg deze week van drie docenten te horen dat zij na de zomer vertrekken en naar andere regio's verhuizen. Groep 5 heeft dit schooljaar al negen inval leraren versleten en krijgt nu les van een onderwijsassistent.
Deel bericht

Meeste basisscholen dicht tijdens de onderwijsstaking op 15 maart

09.03.19
De meeste basisscholen in het Noorden zijn volgende week vrijdag dicht. Op andere scholen is minder animo voor de landelijke onderwijsstaking.Hoewel veel docenten in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo de eisen van de bonden onderschrijven, is de animo om te staken daar minder groot. Er kunnen lessen uitvallen maar de scholen blijven open, zo is de verwachting.
Deel bericht

Techniekwedstrijd Rivierengebied van start

09.03.19
Voor de vijftiende keer organiseert de Stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied een techniekwedstrijd, met dit jaar ongeveer 20 deelnemende scholen uit de regio. Doel van de wedstrijd is basisschoolleerlingen uit groep 8 te interesseren voor techniek.
Deel bericht

Kabinet wil scholen met terreurbanden sneller kunnen sluiten

09.03.19
Het kabinet werkt aan wetgeving die het gemakkelijker maakt om scholen te sluiten als ze les geven op een manier die niet strookt met de Nederlandse normen en waarden. Dit zei minister Slob van onderwijs vanochtend naar aanleiding van de verdenkingen rond het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)