Zoeken naar en vergelijken van afscheidsmusicals, eindfilms en afscheidstoneel

28.03.19
Leerkrachten van groep 8 gaan of zijn al op zoek naar een afscheidsmusical of eindfilm voor het afscheid van hun leerlingen later dit jaar. Musical op School helpt leerkrachten bij het vinden van een geschikte afscheidsmusical of eindfilm.
Deel bericht

D66-Den Haag: Breng speciaal onderwijs onder op reguliere scholen met integratieklassen

28.03.19
Dit zijn aparte klassen voor speciaal basisonderwijs, maar ondergebracht op reguliere scholen. Door het systeem met integratieklassen krijgen kinderen de begeleiding die ze nodig hebben, zonder uit hun vertrouwde schoolomgeving weg te moeten. Noord-Brabant werkt een aantal scholen al succesvol met integratieklassen op reguliere scholen.
Deel bericht

Motiv ICT Security lanceert Virtual Reality-lespakket in strijd tegen cyberpesten

28.03.19
Zij lanceren de gratis VR-lesmethode ‘Doe iets!’, gericht op leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het lespakket is gebaseerd op een VR-film die leerlingen laat ervaren wat de impact is van online pesten op een slachtoffer.
Deel bericht

YoungCapital start basisschool

28.03.19
Geen aap, noot mies, maar QWERTY en vakken als aardrijkskunde en schrijven zijn er verleden tijd. Na een succesvolle pilotklas in Hoofddorp met tien kinderen gaat YoungCapital Junior, zoals het basisonderwijs heet, vanaf september officieel beginnen. In het huidige basisonderwijs leren kinderen vaardigheden die niet meer relevant zijn voor later. Daar willen wij verandering in brengen.
Deel bericht

In 2030 in Nederland geen kinderarmoede meer

28.03.19
De nieuwe Alliantie Kinderarmoede Nederland stelt zich ten doel dat er in 2030 in ons land geen kinderarmoede meer voorkomt. De huidige situatie betekent dat 1 op de 9 kinderen en jongeren zich zorgen maakt of er wel geld is voor eten of schoolspullen, dat ze stress voelen bij hun ouders, zelf gespannen zijn en zich moeilijker kunnen concentreren op school.’
Deel bericht

Onderwijs Haarlemmermeer heeft tekort van zo'n honderd leraren

28.03.19
Het Haarlemmermeerse onderwijs komt op dit moment ongeveer 80 tot 100 leraren te kort. Dat geldt zowel voor het PO als het VO. Maatregelen: Zo worden de groepen groter gemaakt en zijn groepen enkele keren naar huis gestuurd, omdat er geen leerkracht beschikbaar was. In regionaal verband is inmiddels een taskforce in het leven geroepen om de strijd aan te gaan met het tekort.
Deel bericht

Pas in juni reactie op rapportage passend onderwijs

28.03.19
Onderwijsminister Slob komt pas in juni met een reactie op de Monitor passend onderwijs. Dat laat hij weten aan de Tweede Kamer. In de monitor van DUO Onderwijsonderzoek & Advies staat onder andere dat leerkrachten overwegend positief zijn over het idee achter passend onderwijs, maar dat de overgrote meerderheid negatief is over de uitvoering ervan.
Deel bericht

Limburgse school wint Nationale Onderwijsprijs

28.03.19
Nieuweschool Panningen heeft woensdag de Nationale Onderwijsprijs gewonnen. De basisschool mocht in Leiden de 'Oscar van het Nederlands onderwijs' in ontvangst nemen. Nieuweschool is in 2014 begonnen. Op de school zitten veel leerlingen die op andere scholen moeite hebben met het onderwijs of kinderen die gevlucht zijn vanwege een oorlog.
Deel bericht

Speciale kinderpersconferentie met minister Hoekstra

28.03.19
Minister van Financiën Hoekstra houdt 28 maart een persconferentie voor leerlingen van groep 6,7 en 8 in het basisonderwijs. Dit gebeurt in het kader van de Week van het geld. Het ministerie van financiën heeft de kinderpersconferentie bedacht met het oog op schoolkrantredacteuren op de basisschool, die zo met eigen ogen kunnen zie hoe het er bij een echte persconferentie aan toe gaat.
Deel bericht

Kamer tegen schoolbesturen: ga bij conflict meer voor je personeel staan

28.03.19
De Tweede Kamer vindt dat schoolbesturen meer achter hun personeel moeten gaan staan bij conflicten met ouders en leerlingen. In een debat leverde bijna de hele Kamer kritiek op de schorsing van een onderwijsassistent op een school in Heemskerk en van een techniekinstructeur op een school in Hoofddorp.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)