Onderwijs en politiek vallen hard over meldpunt indoctrinatie

29.03.19
De onderwijsbonden en minister Slob zijn verontwaardigd over het meldpunt 'indoctrinatie in het onderwijs' van het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie. Ook in de Kamer klinken kritische geluiden: alleen de PVV is enthousiast. Het wetenschappelijk bureau van Forum stelt dat leerlingen en studenten "aan de lopende band" worden geïndoctrineerd ......
Deel bericht

Uniek project in Onstwedde: Over de grens

29.03.19
De peuters en pubers van De Peuterkorf, cbs De Rank en Ubbo Emmius in Onstwedde worden ondergedompeld in het culturele erfgoedproject 'Over de grens'. Het bijzondere van dit project is dat leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs samenwerken in deze workshops. Het ministerie van OCW stimuleert onderwijsvernieuwers na te denken over de ‘Tienerschool’.
Deel bericht

AOb: ‘Lerarentekort is het echte probleem, niet geneuzel over indoctrinatie’

29.03.19
Volgens ons is een lerarentekort niet links of rechts. Een kind dat met zijn schriftje onder de arm verdeeld wordt over de andere groepen ook niet. Politici zouden zich moeten schamen en excuses aanbieden aan alle leerlingen die vandaag weer naar huis zijn gestuurd omdat er geen leerkracht is. Dat is het probleem waar de politiek nu iets aan moet doen.
Deel bericht

Amsterdam komt met meldpunt complimenten voor leraren

29.03.19
Wethouder onderwijs Marjolein Moorman: Er is al een groot lerarentekort en leraren liggen al onder vuur. Leraren zijn uitstekend in staat hun eigen idealen los te zien van het onderwijs dat ze geven. Ze verdienen vooral onze steun. Als tegenwicht belooft ze een complimentenmeldpunt. Daar kan iedereen juist zijn favoriete leraar doorgeven.
Deel bericht

Rotterdam schaft welkomstbonus voor leraren af

29.03.19
De gemeente Rotterdam stopt vanaf volgend schooljaar met de bonus van vijfduizend euro om leraren naar de stad ‘te lokken’. Er bleek weinig draagvlak voor de bonus bij schoolbesturen. De Rotterdamse Lerarenbeurs en de Rotterdampas blijven wel doorlopen volgend schooljaar. Met de beurs, maximaal tweeduizend euro, kunnen leraren een studie, cursus of stage betalen.
Deel bericht

Jonge kinderen worden steeds vaker alleen gelaten met tablet en smartphone

29.03.19
Jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar zijn meer tijd gaan besteden aan media en daarbij gebruiken ze media steeds vaker alleen. Ouders maken zich zorgen over de online veiligheid en hoe ze het mediagebruik van hun kind in de hand kunnen houden. Dit blijkt uit een review van zeven jaar Iene Miene Media-onderzoek die bij de start van de Media Ukkie Dagen 2019 is gepresenteerd.
Deel bericht

Paul Rosenmöller wil een landelijk onderwijspact: ‘De hoofdprijs is voor de leerling’

29.03.19
Om te zorgen dat de kwaliteit in de toekomst behouden blijft, is volgens hem veel meer samenwerking en een breed gedragen langetermijnvisie nodig. In zijn jaarrede voor middelbareschoolleiders pleit hij voor een landelijk ‘onderwijspact’ voor de komende tien tot vijftien jaar. Een soort deltaplan voor het onderwijs waarover iedereen mag meepraten.
Deel bericht

Mondelinge taalvaardigheden verdienen meer aandacht

29.03.19
Basisschoolleerlingen in groep acht die op het punt staan naar het voortgezet onderwijs te gaan, bezitten vaak niet het gewenste streefniveau voor mondelinge taalvaardigheden. Hoe alledaags spreken, luisteren en gesprekken voeren ook zijn, op veel basisscholen zijn deze drie expliciete vaardigheden amper in het lesprogramma verankerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)