Kamer wil garantie op zorg voor ernstig meervoudig beperkte leerling

04.04.19
Geef kinderen met een ernstig meervoudige beperking voortaan bij de start in het (V)SO de garantie dat zij hun hele schoolloopbaan onder schooltijd de benodigde zorg krijgen. De Tweede Kamer wil dat scholen voortaan voor elke EMB-leerling nog maar één toelaatbaarheidsverklaring hoeven aan te vragen. Daar kunnen zij dan hun hele verdere schoolloopbaan mee doen.
Deel bericht

Sponsors voor groene schoolpleinen gezocht!

04.04.19
Veel scholen willen een groen schoolplein en daarvoor kunnen ze subsidie aanvragen bij provincie Gelderland. Maar met alleen het geld van de provincie zijn ze er niet. Er moet vaak geld bij. Daarom kunnen scholen vanaf vandaag via www.groenvoorgelderland.nl een crowdfundingsactie starten. Gemiddeld kost de aanleg van een groen schoolplein meer dan 50.000 euro.
Deel bericht

Silvester-Bernadette in Helmond in de race voor sportiefste school

04.04.19
De school zit bij de vijf genomineerde scholen. De tweejaarlijkse verkiezing wordt voor de zevende keer gehouden, door de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en sportkoepel NOCNSF. Op woensdag 10 april strijden de scholen op sportcampus Zuiderpark in Den Haag om deze titel en een cheque van 3000 euro.
Deel bericht

Wie voorleest verliest nooit

04.04.19
Wint de telefoon of tablet het van het boek? Niet voor de deelnemers aan de 26e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. De 196.710 deelnemende kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen hebben laten zien dat ze nog steeds enthousiaste lezers zijn. Wie van de overgebleven kandidaten zich De Nationale Voorleeskampioen 2019 mag noemen wordt bepaald op 22 mei.
Deel bericht

Wij kennen de leerlingen veel beter dan een toets

04.04.19
De Tweede Kamer, de PO-raad en nu ook het CPB: de eindtoets in groep 8 moet meer gewicht krijgen en worden afgenomen worden vóór het advies van de leraren. Vier jaar geleden werd niet langer de toets, maar het basisschooladvies leidend gemaakt. Wij nemen in het advies de studieresultaten, maar bijvoorbeeld ook de werkhouding en motivatie van kinderen mee. Dat kan die toets allemaal niet.
Deel bericht

Geen grotere rol voor de eindtoets, vindt de schoolleider

04.04.19
De AVS vindt dat het advies van het CPB lijkt te berusten op een verouderd idee dat een lager schooladvies een minder kansrijke toekomst biedt. Praktijkgericht onderwijs kan juist heel veel kansen bieden aan een leerling bij wie theoretisch onderwijs veel minder past. Er is niks mis met een vmbo-advies. Het is het oude denken dat havo/vwo hoger is en dus beter en daarmee meer kansen biedt.
Deel bericht

Steeds meer tijdelijke banen in primair onderwijs

04.04.19
Dit schooljaar zijn er in het primair onderwijs 2749 voltijd-ondersteuners bijgekomen. Tegelijkertijd zijn er verhoudingsgewijs steeds minder vaste banen. Elf procent van de banen voor leraren is tijdelijk, bij ondersteuners groeide dat aandeel naar een kwart. Dit schooljaar verdwenen er 1345 vaste voltijdbanen, een daling van bijna 2 procent.
Deel bericht

Initiatief voor warme schoollunch: 'Het is gezonder en geeft energie'

04.04.19
Kinderen eten vaak te weinig groenten en fruit. Volgens Moekes Maaltijd uit Utrecht zouden warme maaltijden tijdens de lunch dé oplossing zijn om ervoor te zorgen dat ze gezonder gaan eten.Moekes Maaltijd wil de warme lunch nu ook op de basisschool introduceren en start daar in augustus mee op een school in Breda.In de landen om ons heen worden drie gangen geserveerd bij de lunch
Deel bericht

Meer meldingen over seksueel misbruik en discriminatie op scholen

04.04.19
Het aantal meldingen van seksueel misbruik en discriminatie op scholen is gestegen, blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie. Zo werd er in het schooljaar 2017/2018 134 keer melding gedaan van seksueel misbruik. Dat aantal is de afgelopen jaren alleen in 2003 en 2005 hoger geweest. De meldingen van discriminatie stegen met name op basisscholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)