De Museumbende terug met Klaas van Eerden

02.04.19
Het kinderprogramma De Museumbende keert na tien jaar terug op televisie. Voorafgaande aan de Nationale Museumweek zendt AVROTROS een special uit van De Museumbende, waarin kinderen undercover een museum testen. In de special gaat bendeleider Klaas van Eerden met zijn bende undercover Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam testen.
Deel bericht

CPB: schooladvies pas na eindtoets

02.04.19
Het Centraal Planbureau vindt dat kinderen op de basisschool de eindtoets weer vóór het schooladvies moeten maken. Het CPB denkt dat kinderen zo meer gelijke kansen hebben op een passend advies. De conclusies van het CPB ondersteunen daarmee de plannen van de coalitie.
Deel bericht

Boerkaverbod op verzoek van scholen maand uitgesteld

02.04.19
De invoeringsdatum van het beperkt boerkaverbod is verzet van 1 juli naar 1 augustus. Vanaf die datum mag in het onderwijs, in overheidsgebouwen, in de zorg en in het openbaar vervoer geen gezichtsbedekkende kleding meer worden gedragen. Het gaat om bijvoorbeeld nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen.
Deel bericht

De klas als escaperoom

02.04.19
Zo snel mogelijk ontsnappen aan de werkdruk. Dat is de bedoeling van het teamuitje dat leerkrachten Pelle van den Berg en Nina Faneker bedachten. Zij organiseren escaperooms op scholen. Bovendien zorgen de opdrachten ervoor dat mensen het gesprek voeren over wat hun eigen aandeel is in de werkdruk die ze ervaren.
Deel bericht

1 april! Diverse schoolse grollen op een rijtje

02.04.19
Een grap tenslotte, die wij op het nippertje doorzagen, was die van Young Capital. Zij zouden een eigen basisschool starten waarbij schrijven geen vak meer was, maar waar leerlingen les zouden krijgen in blind typen, Google Maps, yoga en ‘influencen’.
Deel bericht

Basisschool Het Startblok uit Harderwijk wint liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen

02.04.19
De kinderen van klas 6b van Het Startblok in Harderwijk kunnen hun geluk niet op. Het door de leerlingen geschreven lied ‘Stiekem snoepen’ wordt in oktober in Ahoy Rotterdam door Kinderen voor Kinderen uitgevoerd. Het lied kwam als winnaar uit de bus tussen de ruim honderd inzendingen van Nederlandse basisscholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)