Mediagebruik kind vaker zelfstandig

01.04.19
Kinderen van 0 tot en met 6 jaar gebruiken media vaker zelfstandig en besteden er meer tijd aan. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten. Van de kinderen kijkt 30 tot 50 procent zelf digitale verhaaltjes, educatieve applicaties, avonturenspelletjes of YouTube. Ouders waarderen media steeds meer als hulp bij de opvoeding en gebruiken ze vaker als zoethouder, beloning of ontspanning voor het kind.
Deel bericht

Brede school Zierikzee wil uitbreiden, maar mag niet

01.04.19
Waar scholen in de dorpen moeten vechten voor hun voortbestaan, knapt de brede school Theo Thijssen uit z'n jasje. Het systeem -van 7 tot 19 uur open, óók in de schoolvakanties- werkt. En daarnaast zien de ouders dat wij hier ook nog eens goed onderwijs geven.De school staat model voor het toekomstig basisonderwijs op Schouwen-Duiveland. De gemeente wil dorpsscholen clusteren.
Deel bericht

Rechter schrapt verplichte rok voor meisjes op school VS

01.04.19
Meisjes op een basisschool in de Amerikaanse staat North Carolina mogen voortaan een broek aan. De rechter heeft een stokje gestoken voor de regel die scholieres voorschrijft dat ze onder schooltijd een rok moeten dragen. De rechter zegt dat meisjes door de regel anders worden behandeld dan jongens. En dat is strijdig met de grondwet, die gelijke behandeling voorschrijft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)