Minister Slob deelt zorgen over schooladviezen op het platteland

26.06.19
Minister Slob deelt de zorgen over het schooladvies van basisschoolleerlingen in plattelandsregio’s zoals Noordoost-Fryslân. Hier scoren relatief veel leerlingen hoger op de eindtoets dan het schooladvies. Bijstelling van het advies blijft vaak achterwege: de leerlingen gaan naar het vervolgonderwijs dat de leerkracht adviseert, ook al geeft de eindtoets aan dat ze meer in hun mars hebben.
Deel bericht

Tientallen Brabantse kinderen gaan niet naar school vanwege ‘levensovertuiging’ ouders

26.06.19
In Brabant hoeven tientallen jonge kinderen (vorig schooljaar 64) niet naar school, omdat hun ouders geen school kunnen vinden die bij hun levensvisie past. Daar kun je een vrijstelling van de leerplicht voor krijgen. Oorzaak: een bepaling in de leerplichtwet uit 1969. Stel, je woont als katholiek gezin ergens waar geen katholieke scholen zijn, dan kon je dankzij deze wet thuisonderwijs geven.
Deel bericht

Kamer schaart zich, ondanks eerdere kritiek, achter toetsplannen minister Slob

26.06.19
De coalitiepartijen in de Tweede Kamer zijn blij dat achtstegroepers in de toekomst hun middelbare schooladvies krijgen kort voordat zij de eindtoets maken. Die plannen ontvouwde Onderwijsminister Slob vorige week. CDA-Kamerlid Michel Rog noemt de nieuwe plannen ‘een evenwichtig voorstel’. ,,Dit doet recht aan wat wij willen: het advies komt later in het jaar, en de toets eerder
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)