Schoolboeken nemen loopje met waarheid

24.06.19
De voorscreening leverde veel feitelijke onjuistheden opEen verbazingwekkend voorbeeld is een tekening van vaten gif in een akker met daarnaast een trekker.' De begeleidende tekst vermeldt dat het steeds lastiger is om schoon drinkwater te vinden in Europa.Ook veel gezien: 'Hoe groter de stal, hoe minder ruimte voor dieren. Foto's van oude legbatterijen voor kippen.
Deel bericht

Maak ruimte voor passende zorg [opinie]

24.06.19
Als onderdeel van de vernieuwing gaat in 2014 het speciaal onderwijs op de schop. Leerkrachten reageren meteen kritisch: kwetsbare leerlingen zouden het kind van de rekening worden. Want het begeleiden van een dergelijk kind vergt nu eenmaal meer zorg en aandacht. En dat is een beetje lastig, als een docent al een klas met 25 of meer leerlingen heeft.
Deel bericht

Nieuw platform helpt kinderen met aandoening verhaal te doen voor de klas

24.06.19
Nederland kent officieel een nieuw nationaal platform dat kinderen met een aandoening ondersteunt bij het vertellen van hun verhaal in de klas. Acht patiëntenverenigingen hebben samengewerkt aan dit unieke project. [ https://www.weetwatikheb.nl/ ]. Op weetwatikheb.nl vinden bezoekers informatie en materialen, speciaal gemaakt voor kinderen met een van de deelnemende aandoeningen. .
Deel bericht

Ds. G. Doekesschool uit Hardenberg heeft een primeur: met de trein op schoolreis

24.06.19
Voor het jaarlijkse schoolreisje reisden 210 basisscholieren en dertig begeleiders dit keer niet per bus naar hun bestemming, maar per trein. Het is niet alleen praktisch om vanuit Hardenberg met de trein naar Emmen te reizen, maar het is ook leerzaam. Je wil leerlingen op jonge leeftijd in contact brengen met OV. Voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze in de trein stappen.
Deel bericht

Minister houdt vast aan ‘eerst schooladvies, dan eindtoets’

24.06.19
Slob wil wel een aantal dingen aanpassen. Zo wil hij de afname van de eindtoets vervroegen naar de eerste helft van maart, waardoor deze direct na het schooladvies plaatsvindt. Dit kan volgens hem extra toetstraining voorkomen. Een ander punt is dat hij een periode wil vastleggen waarbinnen de schooladvisering moet plaatsvinden, namelijk tussen 1 februari en 1 maart.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)