Arubaanse zesdeklassers leren nog over ‘negers’ in Afrika

05.07.19
Quincy (12) Dorff wist meteen dat het niet klopte, toen hij voor een aardrijkskundeproefwerk moest leren dat in Zuid-Sudan ‘negers’ wonen. “Ik ben naar mijn moeder gegaan want dat is geen goed woord.” De juf had niets gedaan, vertelt hij, toen de stof in de klas werd behandeld.
Deel bericht

Interview met Marije den Dulk: “Voor onze studenten is het een droom om iets te betekenen voor deze kinderen.”

05.07.19
Het aantal aanmeldingen voor de pabo stijgt gelukkig, toch is het nog lang niet genoeg om het lerarentekort mee op te lossen. In het speciaal onderwijs zijn de zorgen nog groter, vacatures staan maanden lang open. Onder meer door de gedragsproblemen die veel leerlingen hebben, is de werkdruk hoog. Hoe bereid je leerkrachten hier goed op voor?
Deel bericht

Digitale geletterdheid in het nieuwe curriculum

05.07.19
In het najaar van 2019 besluit de Tweede Kamer over de vraag of digitale geletterdheid daadwerkelijk in het curriculum terugkomt in de vorm van kerndoelen. Waarom is het nodig om digitale geletterdheid een vaste plek in het onderwijs te geven? En waarom nu? Daarover gaat het in deze Kennisnet-podcas...
Deel bericht

Hardenberg: 'Leesmaatjes biedt grote meerwaarde'

05.07.19
Bij De Opstap, de school op het terrein van het AZC, is donderdagochtend het eerste project Leesmaatjes feestelijk afgesloten. Een project dat werd opgezet door OpStap leerkracht Mirjam Meilink, waarbij leerlingen van De Opstap lezen met een maatje van De MarsWeijde. 'Het was een groot succes en is ‘zeker voor herhaling vatbaar,’ aldus de initiatiefneemster.
Deel bericht

Grave: Onderwijskundig project om van te snoepen

05.07.19
Afgelopen schooljaar zijn basisschool De Sprankel en het Merletcollege samen bezig geweest met het thema 'versterking doorgaande lijn PO-VO'. De laatste periode heeft groep 8 op het Merlet een project gedaan met het thema “Merlet goes Britain”. De leerlingen hebben zo al kunnen wennen aan het leven op de middelbare school. We verwachten dat zij nu meer ontspannen starten in de brugklas.
Deel bericht

Kortere schoolvakanties om ouders te ontlasten

05.07.19
Volgens Marjet Winsemius van de stichtingen Voor Werkende Ouders en BV Familie is het voor heel veel werkende ouders een crime om die weken te overbruggen. Ze noemt grootouders die kleinkinderen in de schoolvakanties opvangen ‘de redders van de werkende ouders’. Tegelijkertijd is het voor opa’s en oma’s steeds lastiger om bij te springen: Zij werken zelf ook steeds langer door.
Deel bericht

MuziekMatch: 1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

05.07.19
Minister Van Engelshoven stelt in 2019 en 2020 1 miljoen euro beschikbaar voor samenwerkende regionale partijen die zich inzetten voor duurzaam muziekonderwijs op alle basisscholen in hun regio. Deze ‘MuziekMatch’ wordt uitgevoerd door Méér Muziek in de Klas.
Deel bericht

Basisscholen Westland gaan strenger selecteren

05.07.19
De drie scholenkoepels voor basisonderwijs in Westland gaan het toelatingsbeleid strenger toepassen. Dat zegt directeur Jos van der Ende van de WSKO, de katholieke scholenorganisatie. In Wateringen dreigt een tekort aan leslokalen. Om het probleem niet te groot te laten worden, wordt het toelatingsbeleid voor het komende schooljaar aangescherpt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)