Alphense basisschoolleerlingen verzekerd van kunst- en cultuureducatie

07.07.19
Rond de 7.200 leerlingen van het basisonderwijs in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen zijn tot en met het schoolseizoen van 2022-2023 verzekerd van een aanbod van kunst- en cultuureducatie.De deelnemers aan het hiertoe getekende convenant hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat kunst- en cultuureducatie een onmisbaar onderdeel is in het curriculum van een basisschool.
Deel bericht

Privatiseren van de eindtoets is zorgelijke stap en veroorzaakt ongelijke kansen

07.07.19
Onderwijsdeskundigen zijn zeer kritisch over dit plan, blijkt uit een rondgang van Trouw. Zeki Arslan, onderwijsspecialist op het gebied van etnische minderheden, noemt het ‘verbijsterend’. “Via een omweg introduceert de minister marktwerking in het onderwijs, zonder dat er goed is nagedacht of dit bijdraagt aan gelijkere kansen voor kinderen. Welk probleem wil hij hiermee oplossen?
Deel bericht

Gebruiken ouders hun mobieltjes te veel?

07.07.19
Appen, bellen, spelletjes spelen, werkmail checken of zelfs Netflix kijken. Niet alleen kinderen zijn veel met hun mobieltjes bezig, ook volwassen kunnen er wat van. De helft van de kinderen vindt zelfs dat hun ouders te veel met hun telefoon bezig zijn. 1 op de 3 kinderen zegt dat hun ouders verslaafd zijn aan hun telefoon.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)