Zomervakantie? Niet voor scholen. Zij zoeken nog 4200 nieuwe collega’s

08.07.19
Scholen in het primair onderwijs moeten de komende zomervakantie alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat tienduizenden leerlingen bij de start van het nieuwe schooljaar zonder leraar zitten. Zij komen nu nog zo’n 3500 leraren tekort. Dat blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van de PO-Raad.
Deel bericht

Jongen (12) mag niet meedoen met groep 8-musical, ouders stappen naar rechter

08.07.19
Ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag hebben de basisschool van hun zoon voor de rechter gedaagd. De jongen mag niet meedoen aan de afscheidsmusical. Via de rechter willen ze een rol afdwingen.
Deel bericht

Leerlingen Nordwin College Sneek winnen Waste Battle SWF

08.07.19
Team 'De Brainstormers' van het Nordwin College is winnaar van de ‘Waste Battle Súdwest-Fryslân 2019’, Zij willen het komende schooljaar drie lessen over zwerfafval verzorgen aan leerlingen van het basisonderwijs. ,,Dit idee richt zich echt op het voorkómen van zwerfafval en we verwachten dat het stukje herhaling goed werkt''
Deel bericht

Deze school is de sportiefste basisschool van Hengelo

08.07.19
Wat heeft basisschool St. Plechelmus toch sportieve leerlingen. Waarom we dat gerust mogen zeggen? De school is Allround Schoolsport Kampioen van Hengelo geworden. Vorig jaar won deze basisschool ook al de beker. Knap hoor! In totaal dertig basisscholen uit Hengelo hebben meegedaan aan het BasisAanbodSport van Hengelo Sport.
Deel bericht

Basisschool Gerardus Ter Apel haalt met talentenshow geld op; kinderen beslissen waarvoor

08.07.19
Met de voorstelling Gerardus got Talent haalde de school met zo'n 60 leerlingen voor het tweede jaar op rij geld op. De kinderen mogen beslissen waar ze dat aan uit willen geven. Ook ouders waren bij de talentenshow volop aanwezig. Het thema van de talentenshow was 'Water', als afsluiting van een themaproject over water op de school. Daaraan deden zowel groepjes als individuele leerlingen mee.
Deel bericht

Scholen in België populair bij ouders in West-Brabant: ‘Op de gang moet je stil zijn’

08.07.19
( +video) Het onderwijs over de grens is al jaren populair bij ouders in West-Brabant. Juf Kelly weet wel waarom: ,,Hier op school in België hebben we meer structuur en discipline.'' BN DeStem liep een dagje mee op twee basisscholen in Essen, vlak voor de zomervakantie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)