Flink meer onderwijsondersteuners op scholen

11.07.19
Het aantal onderwijsondersteuners in het primair onderwijs is fors gestegen. Naast het oplopende lerarentekort, stijgt ook het aantal vacatures voor deze medewerkers. Dat geldt eveneens voor het directiepersoneel. De vacatures voor leraren zijn het moeilijkst vervulbaar. Dat blijkt uit de 'Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2019. De arbeidsmarkt in beeld'.
Deel bericht

Leerkrachten kunnen imago onderwijs verbeteren

11.07.19
irecteur Johan van den Beucken van de Nieuweschool en basisschool De Wissel in Panningen wil dat het vak van leerkracht weer de uitstraling krijgt die het verdient. Dat kan door positieve ervaringen te delen, zo schrijft hij in een zomergroet op LinkedIn.
Deel bericht

Feedback geven op conceptvoorstellen curriculum.nu

11.07.19
Tot en met 11 augustus kunt u feedback geven op de conceptvoorstellen van de verschillende ontwikkelteams van curriculum.nu. Curriculum.nu kent negen verschillende ontwikkelteams van leraren en schoolleiders.
Deel bericht

Minister: Stint mag komend schooljaar definitief weer de weg op

11.07.19
De stint mag aan het begin van het nieuwe schooljaar definitief weer de weg op. Wel moet de elektrische bolderkar, die vooral door kinderdagverblijven wordt gebruikt, aan bepaalde voorwaarden voldoen, schrijft minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.Van Nieuwenhuizen heeft met de kinderopvangsector afspraken gemaakt rond de herintroductie van de stint.
Deel bericht

Minister gaat aan de slag met nieuw experiment flexibele schooltijden

11.07.19
Komend schooljaar kunnen scholen uit het experiment flexibele onderwijstijden op dezelfde voet verder gaan. Vanaf schooljaar 2020/2021 start er een nieuw experiment, schrijft minister Slob in reactie op de aangenomen motie van VVD, D66, en CDA. Of alle huidige deelnemende scholen daaraan kunnen meedoen, hangt af van de voorwaarden die nog uitgewerkt moeten worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)