Jeugdboek Stinkend rijk biedt gelukslessen

09.07.19
Donovan is stinkend rijk maar hij is niet gelukkig. Huh? Kan dat? In het kinderboek Stinkend rijk kun je lezen hoe dat zit. Door dit grappige avontuur ga je vanzelf nadenken over geluk. Een ideaal boek dus om voor te lezen en met de kinderen van gedachten te wisselen over de ingrediënten van geluk. Zeker als je daarbij de gratis 18 gelukslessen gebruikt.
Deel bericht

Diverse moties aangenomen rond passend onderwijs

09.07.19
Minister Slob zal dit jaar nog afspraken maken met de samenwerkingsverbanden over het zo snel mogelijk inzetten van financiële reserves. Ook moet hij in overleg met het veld alvast een landelijke norm formuleren voor basisondersteuning op alle scholen, die in 2020 tegelijk met de evaluatie kan worden besproken in de Kamer.
Deel bericht

Jongen (12) mag niet meedoen met groep 8-musical, ouders stappen naar rechter

09.07.19
Ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag hebben de basisschool van hun zoon voor de rechter gedaagd. De jongen mag niet meedoen aan de afscheidsmusical. Via de rechter willen ze een rol afdwingen. De afgelopen jaren wisten leerkrachten, zegt de vader, wel om te gaan met het gedrag van zijn zoon, Hij wil alleen antwoorden weten, waarom en hoe.
Deel bericht

Fryslân verliest tien basisscholen

09.07.19
Fryslân telt na de zomervakantie in elk geval tien basisscholen minder dan vorig jaar. Dat aantal is lager dan in voorgaande jaren. Dat brengt het totale aantal basisscholen in Fryslân op 384. In de meeste gevallen gaat het om fusies tussen twee scholen, waardoor er feitelijk telkens één school minder is. Naast deze basisscholen verdwijnen er na de vakantie twee VO-scholen.
Deel bericht

In het Noorden vooral lerarentekort in speciaal onderwijs

09.07.19
Vergeleken met andere regio's valt het lerarentekort in het Noorden mee. Het grootste probleem zit in het speciaal onderwijs. De vacatures voor het speciaal onderwijs zijn veel moeilijker te vervullen dan die voor het reguliere onderwijs. Dat heeft te maken met de zwaarte van het werk. Voor veel leraren is het daardoor minder aantrekkelijk om in het speciaal onderwijs te werken.
Deel bericht

Kinderen maken krant over gescheiden ouders

09.07.19
Als je ouders gaan scheiden of misschien al gescheiden zijn, is het soms lastig om daarover te praten. Leerlingen van basisschool Laterna Magica in IJburg bedachten iets om dat een beetje makkelijker te maken. Ze maakten er een krant over.De Scheidkrant is gemaakt 23 leerlingen van wie de ouders gescheiden zijn.
Deel bericht

'Gigantisch tekort' schoolleiders brengt onderwijs nog verder in problemen

09.07.19
Basisscholen hebben steeds meer moeite om schoolleiders te vinden. Een op de twintig scholen heeft volgend schooljaar geen directeur of adjunct-directeur. Het tekort is "gigantisch", zegt Petra van Haren, voorzitter van de AVS. We hebben hierdoor een dubbel probleem, want de schoolleider is degene die oplossing verzorgt op school en als zij er niet meer zijn dan is de ellende niet te overzien.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)