De vrije school bestaat honderd jaar en trekt steeds meer leerlingen

12.07.19
De inspectie heeft zo haar bedenkingen bij de groei.Ze ziet graag dat scholen kinderen klaarstomen voor de arbeidsmarkt en hun de mores van het burgerschap bijbrengen. Onderwijs moet bovendien de talenten van alle leerlingen tot bloei laten komen. Vrije scholen zouden hun succes op deze gebieden beter moeten meten. Probleem: ze hanteren een andere definitie van onderwijssucces.
Deel bericht

Minister Slob roept Westland op om islamitische school toch toe te laten

12.07.19
Minister Slob zet druk op de gemeenteraad van Westland om alsnog in te stemmen met de komst van een islamitische school in de gemeente, en wel in Naaldwijk. Blijft de raad bij zijn weigering van eerder deze week, dan grijpt Slob in. Hij roept de raad nu op om zich te houden aan de uitspraak van de Raad van State.
Deel bericht

Startklassen beperken instroom speciaal onderwijs

12.07.19
Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgt de regio Parkstad Limburg te maken met ‘startklassen’. Doel is dat minder kinderen in het speciaal onderwijs terechtkomen. Een startklas is een plek voor 4-jarige kinderen die een specifieke onderwijs- en zorgondersteuning nodig hebben. Kenmerkend voor deze kleine groepen is dat het hier gaat om een gezamenlijke aanpak van onderwijs én zorg
Deel bericht

Leerling mag beelden van docent in de klas niet via internet delen

12.07.19
Leerlingen mogen niet zomaar beelden delen, bijvoorbeeld via internet, waarop een docent te herkennen is. Ook is het niet toegestaan om in het geheim filmpjes te maken van een les of om beeldmateriaal te verspreiden dat bedreigend of beledigend is voor de leraar. Er is een uitzondering: de privacywetgeving is niet van toepassing wanneer een filmpje is bedoeld voor privédoelen
Deel bericht

Personeel tevreden over leidinggevenden

12.07.19
Wie in het primair onderwijs werkt, is over het algemeen tevreden over zijn of haar leidinggevende. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2019 van het Arbeidsmarktplatform PO. Directeur Ton Groot Zwaaftink benadrukt dat het zeker in de huidige tijden van personeelstekorten belangrijk is dat er over het algemeen tevredenheid heerst over de leidinggevenden.
Deel bericht

Jongen (12) die werd uitgesloten van musical mag nu tóch meedoen

12.07.19
De 12-jarige jongen doet maandag toch mee. Dat heeft de advocaat van de familie laten weten. Dat is de uitkomst van ‘intensief overleg’ tussen de school en zijn ouders. Het kort geding dat morgen plaats zou vinden, gaat daardoor ook niet door.
Deel bericht

Groep 8 van Prins Alexanderschool 'slimste klas van Rotterdam 2019

12.07.19
De LekkerSlim!-quiz is de kennisquiz voor groep 7 en 8 van Rotterdamse basisscholen. Na een voorronde en vervolgens een finale is de uitslag bekend: groep 8 van de Prins Alexanderschool mag zich een jaar lang 'Slimste klas van Rotterdam' noemen. Dit jaar speelden 31 groepen van Rotterdamse basisscholen in de klas de voorronde van de LekkerSlim!-quiz.
Deel bericht

Minister Slob: Nieuw bestuur Hindoeschool of anders sluiten

12.07.19
Het bestuur van de Hindoe Basisschool Den Haag moet opstappen, anders wordt de geldkraan dichtgedraaid door de minister. Dat stelt het kabinet, die het bestuur wil dwingen om weg te gaan. De onderwijsinspectie oordeelt dat leraren en leerlingen er niet veilig zijn. Er zou al jaren sprake zijn van wanbeleid, de lessen zijn slecht en leraren die kritiek uiten, voelen zich bedreigd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)