Minder kinderen met overgewicht als hele gemeente gezond wordt

09.03.19
Steeds meer gemeenten zetten in op een gezonde leefstijl. Het aantal plaatsen dat met de JOGG-aanpak werkt, is gestegen tot 143.Want 1 op de 7 kinderen is te zwaar. In achterstandswijken geldt dat zelfs voor 1 op de 3 5- tot 14-jarigen. Om dat aantal verder omlaag te krijgen, geeft koning Willem-Alexander vandaag het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd
Deel bericht

Meeste docenten staan in het Fries onderwijs te ver van de jeugd af

09.03.19
Het Fries op de middelbare school: daar is van alles om te doen."Je kunt net doen alsof kinderen niet willen en je er heel erg aan moet trekken, maar dat is niet zo. Kinderen willen wel." Er zouden actuele onderwerpen moeten worden behandeld, om dichtbij de belevingswereld van jongeren te blijven.
Deel bericht

Kennemer College stopt met Kunskapsskolan

09.03.19
Het Kennemer College Beroepsgericht in Heemskerk doet het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan de deur uit. Docenten en leerlingen zijn ontevreden over de portal die traditionele methodes vervangt. De vmbo-leerlingen hebben behoefte aan afwisseling tussen scherm en boek, bleek uit een andere interne rondgang.De mavo-locatie van het werkt ook met KED en stopt nog niet.
Deel bericht

Minister Slob dreigt omstreden islamitische school te sluiten

09.03.19
Minister Slob kan het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum nu niet sluiten, maar als de school de Onderwijsinspectie blijft tegenwerken gebeurt dat wel. Dan trek ik de bekostiging in. Dan is het voor een school ook einde oefening, want dan kun je niet de deuren openhouden.
Deel bericht

Meeste basisscholen dicht tijdens de onderwijsstaking op 15 maart

09.03.19
De meeste basisscholen in het Noorden zijn volgende week vrijdag dicht. Op andere scholen is minder animo voor de landelijke onderwijsstaking.Hoewel veel docenten in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo de eisen van de bonden onderschrijven, is de animo om te staken daar minder groot. Er kunnen lessen uitvallen maar de scholen blijven open, zo is de verwachting.
Deel bericht

Kabinet wil scholen met terreurbanden sneller kunnen sluiten

09.03.19
Het kabinet werkt aan wetgeving die het gemakkelijker maakt om scholen te sluiten als ze les geven op een manier die niet strookt met de Nederlandse normen en waarden. Dit zei minister Slob van onderwijs vanochtend naar aanleiding van de verdenkingen rond het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)