Meer antisemitisme, ook in de klas

12.03.19
Vorig jaar waren er in Nederland 19 procent meer gevallen van antisemitisme dan in 2017. In totaal werden 135 incidenten en 95 meldingen van online antisemitisme geregistreerd. Het CIDI benadrukt dat alle scholen goed onderwijs over de Holocaust moeten geven. Speciaal voor docenten heeft het kenniscentrum de website www.holocausteducatie.nl opgezet.
Deel bericht

Internationaal onderzoek: Meer leraren en beter onderwijs door hoger salaris

12.03.19
Landen die leraren goed betalen, hebben minder last van tekorten en zien de schoolprestaties verbeteren. Dat blijkt uit grootschalig internationaal onderzoek van de Amerikaanse onderwijseconoom Eric Hanushek. Blijft de betaling laag, dan zullen na mannen ook vrouwen voor andere beroepen kiezen dan het leraarsvak, voorspelt hij. In Nederland lijkt die trend al ingezet.
Deel bericht

Vakbonden houden actieweek ‘Investeer in onderwijs’

12.03.19
Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart zijn er door heel Nederland acties in alle onderwijssectoren. De vakbonden roepen hun leden op om actie te voeren voor meer investeringen in het onderwijs. De week wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag.De hele week worden er in het hele land lokale acties georganiseerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)