Zutphen strooit met geld, elke school krijgt 10.000 euro om schoolgebouw te verduurzamen

13.03.19
De gemeente Zutphen geeft iedere school in de gemeente 10.000 euro om het gebouw te verduurzamen. Scholen mogen zelf bepalen hoe dit budget het best besteed kan worden. Als het maar wel bijdraagt aan een duurzamere huisvesting.
Deel bericht

Eerste havo-leerlingen doen examen Chinees

13.03.19
Deze week leggen voor het eerst 14 havo-leerlingen schriftelijk examen Chinees af. Dat meldt Nuffic, die het scholennetwerk Chinese Taal & Cultuur beheert. Er worden havo-examens Chinees afgenomen op het Wolfert Tweetalig in Rotterdam en het Kandinsky College in Nijmegen.de examenleerlingen moeten kunnen aantonen dat zij Chinees kunnen lezen, spreken, luisteren en schrijven.
Deel bericht

Lesbrief over ‘moeilijke’ onderwerpen bespreken

13.03.19
De Respect Education Foundation (REF) stelt gratis lesbrieven beschikbaar over hoe in de klas ‘moeilijke’ onderwerpen kunnen worden besproken. De REF wijst erop dat er veel onderwerpen zijn die voor spanning in de klas kunnen zorgen. ‘Soms speelt er zich van alles af in de wereld en komen nieuwsberichten en meningen binnen no-time je klaslokaal binnenvallen.
Deel bericht

Half miljoen voor groen onderwijs Zeeland

13.03.19
De provincie heeft 500.000 euro beschikbaar gesteld om een impuls te geven aan Samenwerking in de Groene Delta. Dit plan is een gezamenlijk project om te zorgen voor verdere ontwikkeling van het groene onderwijs in Zeeland.In economisch opzicht zorgen innovatieve ideeën, nieuwe producten en biodiversiteit voor nieuwe mogelijkheden tot samenwerking
Deel bericht

Tenminste 1800 scholen dicht voor landelijke staking

13.03.19
Veel leerlingen krijgen vrijdag geen les. Tenminste 1800 scholen zijn gesloten vanwege de landelijke onderwijsstaking; dit aantal is inclusief de scholen voor so, sbo en vso. Deze scholen vallen onder de cao primair onderwijs. We hopen dat de overheid eindelijk eens gaat investeren in de kinderen en dat er belletjes gaan rinkelen", zegt Henry Kops van de Haagse bs De Kleine Wereld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)