Nieuwe 'Spaanse' pieten Amsterdam schieten platform in verkeerde keelgat

09.11.17
De bekendmaking van de gemeente Amsterdam om pieten tijdens de Sinterklaasintocht van 19 november het uiterlijk te geven van Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw, is in het verkeerde keelgat geschoten van het Landelijk Platform Slavernijverleden (LPS).
Deel bericht

Ultimatum is gesteld, acties in voorbereiding

09.11.17
Er gaat veel gebeuren in het primair onderwijs: het is code rood. “We hebben een lange adem nodig om onze doelen te bereiken”, zegt AOb-bestuurder Eugenie Stolk.
Deel bericht

Burgerschapsonderwijs kan veel beter

09.11.17
Nederlandse jongeren weten minder van democratie en burgerschap dan leeftijdsgenoten in vergelijkbare landen, zoals Denemarken en Vlaanderen. De verschillen in kennis tussen leerlingen zijn hier groter en jongeren geven aan dat het schoolklimaat in Nederland minder open is.
Deel bericht

Honderden scholieren uit Sint-Maarten nu in buitenland

09.11.17
Van de 8.400 scholieren van Sint-Maarten, zijn er naar verwachting tussen de 450 en 600 jongeren in het buitenland na orkaan Irma gegaan. Dat blijkt uit schattingen van UNICEF van eind oktober, schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Laat kinderen praten over online privacy

09.11.17
Slim met media lanceerde onlangs een poster over online privacy. Op de poster staan vier vragen die kinderen zichzelf kunnen stellen voordat ze iets online zetten. Bij elke vraag hoort een korte mediales. Groep 6 van de Vullerschool kreeg de eerste poster. Het bericht Laat kinderen praten over onlin...
Deel bericht

Naar het schoolfeest in een felrode jurk

09.11.17
Jeugdvoorstelling Gender wil middelbare scholieren aan het denken zetten over de kunstmatige scheidslijnen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid.
Deel bericht

Finaledebat leerlingen basisscholen in Derde Kamer

09.11.17
Op vrijdag 10 november 2017 wordt in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer voor de veertiende keer het finaledebat gehouden van de Derde Kamer, een gezamenlijk initiatief van de Eerste en Tweede Kamer voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)