Kinderboekenredactie Querido Kind naar nieuwe uitgeverij

08.11.17
Het redactieteam dat in september na ruzie vertrok bij uitgeverij Querido Kind, gaat verder onder de naam Uitgeverij Emanuel. Die uitgeverij komt onder de Utrechtse uitgever Blossom Books te vallen.
Deel bericht

Kinderen in armoede vinden zichzelf niet arm

08.11.17
Kinderen die in armoede leven, beschouwen zichzelf of hun omgeving niet als arm. Benadrukken dat kinderen in armoede leven, kan zelfs schadelijk zijn wanneer zij zichzelf daarin niet herkennen. Dat stelt Asia Sarti in het proefschrift waarop zij 15 november promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Deel bericht

Oplossingen voor het lerarentekort onder de loep: van bank naar klas

08.11.17
De rekensom lijkt simpel. In 2025 verwachten we in het primair onderwijs een tekort van tienduizend fulltime leraren. Tegelijkertijd krijgen negenduizend oud-werknemers op dit moment een werkloosheidsuitkering.
Deel bericht

1,5 miljoen euro extra om leraren naar Amsterdam te lokken

08.11.17
Onderwijswethouder Simone Kukenheim (D66) ruimt in de begroting voor 2018 1,5 miljoen euro extra in voor het terugdringen van het lerarentekort in Amsterdam.
Deel bericht

Máxima praat met leerlingen over seksuele diversiteit

08.11.17
Koningin Máxima heeft vanochtend op het Hofstad Lyceum in Den Haag gepraat over de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele leerlingen. Ze sprak met lhbti-leerlingen en vertegenwoordigers van belangenorganisatie COC.
Deel bericht

Wat we kinderen óók moeten leren over technologie

08.11.17
Natuurlijk moeten we kinderen leren hoe ze met technologie om kunnen gaan. Maar het nieuwe curriculum, dat in 2019 klaar moet zijn en waarin digitale geletterdheid een belangrijke rol zal spelen, zou geen Silicon Valley-bijbel moeten zijn.
Deel bericht

Stap voor stap naar echt open leermaterialen

08.11.17
Een stappenplan gelanceerd door SURF moet besturen van onderwijsinstellingen gaan helpen bij het implementeren van beleid voor het open delen en benutten van leermaterialen.
Deel bericht

Utrechtse jongeren zitten het minst thuis zonder werk of onderwijs

08.11.17
Weinig jongeren in de provincie Utrecht zitten thuis zonder werk of onderwijs. Van alle OESO-landen, een economisch samenwerkingsverband van 35 landen, zouden Nederlandse jongeren - na IJslandse - het minst thuis zitten. De provincie Utrecht scoort het best in Nederland, met een percentage van 4,4 procent.
Deel bericht

Maatregelen en tips om zelf werkdruk te verlagen

08.11.17
Wat kunnen schoolleiders en leraren zelf doen aan het verlagen van de werkdruk? Vijf scholen zijn het afgelopen jaar in de pilot ‘Samenwerken aan werkdruk’ met die vraag aan de slag gegaan. Het Arbeidsmarktplatform PO verzamelde diverse resultaten en tips uit de pilot.
Deel bericht

Maatschappijleer op school faalt

08.11.17
Nederlandse scholieren weten weinig over gelijke rechten, een democratische samenleving en vreedzaam samenleven. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek naar burgerschapsonderwijs, dat vandaag wordt gepresenteerd.
Deel bericht

Nieuwe website: TOS in beeld

08.11.17
De website TOS in Beeld kent verschillende ingangen: het kind, de leraarcompetenties en de school. Vanuit ieder perspectief voorziet de website in informatie, videobeelden, concrete materialen en suggesties voor (bij)scholing en verdere verdieping.
Deel bericht

PO-Front overhandigt ultimatum aan minister Slob

08.11.17
Het PO-Front heeft de ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan minister Slob van Onderwijs. De samenwerkende onderwijsorganisaties verwachten uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van Slob ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)