Onderwijskoepel LVO: stop last in, first out bij leraren

28.04.18
De stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) wil af van het last in, first outprincipe bij een overschot aan leraren. Vergeet niet dat deze problemen in de Randstad helemaal niet spelen; daar is sprake van een lerarentekort. Er zou veel meer oog moeten zijn voor de situatie in bijvoorbeeld Limburg.
Deel bericht

Prentenboek en bijbehorende app van Auris winnen Siméa Innovatieprijs

28.04.18
Bo gaat naar de behandelgroep bestaat uit een prentenboek en bijbehorende app, ontwikkeld door twee pedagogisch begeleiders van Auris. De kleurrijke illustraties in het boek geven een beeld hoe een dag verloopt op de Auris Behandelgroep. Het verhaal in de app is te bekijken in tekst, geluid en gebaren. Er komen woorden in voor die gedurende een dag op de behandelgroep veel gebruikt worden.
Deel bericht

Ben de Reu benoemd tot ambassadeur van Méér Muziek in de Klas

28.04.18
De Zeeuwse politicus zal zich gaan inzetten voor het doel van de stichting – structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisscholenkinderen in Nederland – met name in de provincie Zeeland.Het platform ambassadeurs telt momenteel 17 mensen; Koningin Maxima is erevoorzitter.
Deel bericht

Dubbele registratie bij verkeersexamen basisonderwijs

28.04.18
Nieuw dit jaar is dat we gebruik zullen maken van een verkeersexamen app. Tijdens het examen zullen we de observatoren van een tablet voorzien om hen hiermee de waargenomen fouten te laten registreren. Aan het einde van dag worden alle gegevens digitaal verwerkt en met een druk op de knop komen de uitslagen vrijwel onmiddellijk beschikbaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)