Ex-directeur basisschool drukte 60 mille achterover

29.04.18
Een voormalige directeur van een basisschool in Arnhem wordt ervan verdacht 60.000 euro te hebben verduisterd. De directeur werd in januari geschorst toen er al verdenkingen waren van fraude. Uit onderzoek blijkt nu dat de man onrechtmatig gebruikmaakte van de bankrekening voor tussenschoolse opvang.
Deel bericht

Een Houten Schooltas met verhalen voor alle Drentse scholen

29.04.18
Twaalf voorwerpen uit de twaalf Drentse gemeenten gebundeld in twaalf verhalen. Binnenkort krijgen alle scholen in Drenthe dit cadeau toegestuurd in een Houten Schooltas, omdat de voorleeswedstrijd 25 jaar bestaat. We wilden iets bijzonders maken voor alle basisscholen in Drenthe, vertelt kinderboekenschrijver Chris Vegter
Deel bericht

Leren via het scherm

29.04.18
De markt voor apps die jonge kinderen op een telefoon of tablet kunnen gebruiken, is volgens onderzoeker Francette Broekman aanzienlijk. Over het gebruik van die apps was nog weinig bekend. De begeleiding van ouders van kinderen van die leeftijd is van groot belang. Ouders selecteren de apps en bepalen meestal hoe vaak en hoe lang hun kind op het scherm bezig mag zijn.
Deel bericht

Lian (12) schrijft boeken over bedreigde diersoorten

29.04.18
Lian is pas 12 jaar, en toch komt nu al haar derde boek uit. Het boek heet Bender en gaat over een jonge tijger in Indonesiƫ. Eigenlijk begon het als grap. Op haar negende begon Lian met schrijven en ze besloot haar verhaal naar een uitgeverij te sturen. De uitgever was enthousiast en vroeg of Lian er een boek van wilde maken. Dat zag ze wel zitten en dus ging ze iedere dag schrijven.
Deel bericht

Stijgende ouderbijdrage leidt tot grote betaalproblemen

29.04.18
Vele tienduizenden ouders van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs zijn niet in staat de stijgende ouderbijdrage te betalen. Voor duizenden zijn de kosten van het schoolreisje - die daar vaak nog bovenop komen - helemaal niet meer op te brengen. Het gevolg is dat veel kinderen niet mee mogen op schoolreis en schoolwerk moeten maken, terwijl hun klasgenoten op reis gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)