Aanvullende lessen bij het thema van de Kinderboekenweek 2019

15.09.19
In de Nieuwsbrief Basisonderwijs van deze week vind je veel gratis lesmateriaal bij het thema van de Kinderboekenweek 'Reis mee!': digibordlessen van Rian Visser, werkboekjes gemaakt door Jack Nowee, werkbladen voor kleuters gemaakt door Marije Smit, een lesbrief van de Filosofiejuf en Eduboeken.
Deel bericht

Tumult in de moslimgemeenschap na onderzoek salafistische scholen

15.09.19
Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders zegt de zorgen die vanuit de samenleving en politiek zijn geuit te delen. "Wij zijn zeer verontrust door de inhoud en vorm van het onderwijs in deze instellingen", zo schrijft SMN in een persbericht. Het samenwerkingsverband roept ouders met kinderen op dit soort scholen op om hun keuze te heroverwegen.
Deel bericht

Hoe werf je leraren voor de moeilijkste scholen?

15.09.19
Ook in Den Haag komen scholen met ‘makkelijkere’ leerlingen sneller aan personeel, zegt Ewald van Vliet, directeur van Lucas Onderwijs, met bijna vijftig basisscholen. Toch ziet hij weinig heil in salarisdifferentiatie per school, omdat het lastig is om een grens te trekken. Wij doen het niet. Onder aan de streep zijn er te weinig leraren. Met zo’n maatregel creëer je een waterbedeffect.
Deel bericht

Lost de zij-instromer het lerarentekort op?

15.09.19
Hoeveel personen hebben de overstap gemaakt en is het een succes?In 2017 werden 60 subsidies voor zij-instromers in het basisonderwijs toegekend, in 2018 waren dat er 355. Dit jaar zijn er al 450 aanvragen en de inschrijvingstermijn is nog open.In het VO liggen die aantallen lager: vorig jaar 136. Onduidelijk is bijvoorbeeld of zij-instromers langdurig in het onderwijs blijven werken
Deel bericht

Kinderen presteren slechter door lerarentekort

15.09.19
De leerresultaten van Nederlandse kinderen gaan achteruit als gevolg van het lerarentekort. Ze hebben een kleinere woordenschat, slechtere Cito-scores en koersen zelfs af op een lager schooladvies. Dat zeggen een kleine drieduizend leraren, schooldirecteuren en onderwijsondersteuners in een enquête van CNV Onderwijs en AD.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)