Roosendaalse basisscholen centraal bij TV-opnames Zapp Kids Top 20

30.03.19
De kinderen uit de bovenbouw van de Roosendaalse Lavoor en De Heiberg kregen afgelopen donderdag wel heel bijzonder nieuws. De regisseur van het onder kinderen zeer populaire programma Zapp Kids Top 20 maakte bekend dat beide scholen zijn uitverkoren voor deelname aan het populaire televisieprogramma.Op dinsdag 2 april vinden de daadwerkelijke opnames plaats
Deel bericht

Eerste leerling uit Tubbergen leert zelfstandig reizen met de GoOV-app

30.03.19
Kjeld Lohuis kreeg het certificaat ‘GoOV’ uitgereikt. Hij is de eerste leerling uit de gemeente Tubbergen die met behulp van de GoOV-app zelfstandig heeft leren reizen met het openbaar vervoer, dat om die reden een stuk rustiger verloopt dan voorheen. Hierdoor kan hij volgend jaar met slecht weer vol vertrouwen de bus pakken naar het regulier VO.
Deel bericht

Zeeuws-Vlaamse basisscholieren maken jaarlijks kennis met democratie en rechtsstaat

30.03.19
De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten willen basisscholieren op een leuke manier laten kennismaken met democratie. ProDemos zet zich in om democratie en rechtsstaat begrijpelijk te maken voor kinderen, onder meer door het spel Democracity. Scholieren van groep 7 en 8 worden nu jaarlijks uitgenodigd op het stadhuis om het spel te spelen.
Deel bericht

Een zachte landing op de middelbare school

30.03.19
Volgens mij hebben we in het onderwijs twee grote uitdagingen: gelijke kansen creëren én de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs soepeler maken’, zegt Bert-Jan Kollmer, schoolbestuurder bij Stichting OVO in Gorinchem. Bij Stichting OVO werken leraren en intern begeleiders uit het PO nauw samen met leraren en brugklas- en zorgcoördinatoren uit het VO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)