Aanbevelingen Dullaert passend onderwijs al toegepast op Drentse school

31.03.19
Op basisschool De Zwaluw in Zandpol zijn ze al een stap verder. Daar staat de onderwijsbehoefte van leerlingen centraal en zijn methodes niet meer leidend. ‘Wij kijken wat een kind wel kan.’Leerlingen voelen zich competent omdat de doelen die ze stellen haalbaar zijn.’ Dat geldt volgens haar ook voor doelen op sociaal gebied.
Deel bericht

Onderwijs onmisbaar bij betere zorg voor kwetsbare jongeren

31.03.19
Het ministerie van VWS wil dat de levenskwaliteit van kwetsbare jongeren in de gesloten jeugdzorg verbetert. De PO-Raad is positief dat het ministerie zich inzet om de gesloten jeugdhulp en de Jeugd GGZ beter op elkaar te laten aansluiten, maar daarbij is het volgens de sectororganisatie van belang om ook het onderwijs te betrekken.
Deel bericht

Scholen positief over experiment regelluw

31.03.19
Minister Slob heeft de 'Derde voortgangsrapportage experiment regelluwe scholen po/vo’ naar de Tweede Kamer gestuurd, met daarin een overzicht van met welke innovaties de deelnemende scholen bezig zijn, van welke regels ze hiervoor afwijken en wat hun ervaringen tot nu toe zijn.
Deel bericht

Hogeschool Utrecht speelt in op tekort aan leerkrachten bewegingsonderwijs

31.03.19
Met de HU pabo sportklas meer aandacht voor sport en bewegen naast het basisonderwijs. Breed inzetbare leerkrachten met een dubbele bevoegdheid. Met de zogenoemde HU pabo sportklas werkt Hogeschool Utrecht mee aan oplossingen voor het regionale lerarentekort en geeft hiermee aandacht aan sport en beweging in het basisonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)