Is samenwerken de oplossing voor het lerarentekort?

14.09.19
De opleiding pabo van de Hogeschool Zeeland en onderwijskoepels in de provincie gaan nog meer samenwerken in de strijd tegen het lerarentekort. Zo moet volgend jaar de opleidingsschool Zuid-West van start gaan, de hoop is dat daardoor de negatieve cijfers keren.De bedoeling is dat studenten vanaf hun eerste jaar veel meer in de basisschool aanwezig zijn en daar ook gaan leren.
Deel bericht

Wat is er tot nu bekend over de toekomst van rekenen?

14.09.19
Momenteel leven nog veel vragen in het veld over de afschaffing van de rekentoets en de uitwerking hiervan in wet- en regelgeving. De VO-raad heeft de hoofdlijnen van wat tot nu toe bekend is voor het vo op een rij gezet. Deze informatie is nadrukkelijk onder voorbehoud. Pas in oktober wordt de precieze uitwerking van het wetsvoorstel verwacht.
Deel bericht

Lerarentekort wordt snel voelbaar in heel Nederland

14.09.19
Vanaf 2021 verspreidt het lerarentekort zich in hoog tempo over het land, na 2025 kleurt Nederland bijna helemaal alarmerend rood. De AOb vertaalt de prognoses in een heldere animatie.Deze animatie beperkt zich tot het primair onderwijs, de basisscholen en het speciaal onderwijs. Daar is het tekort het grootst en het meest duidelijk in kaart te brengen.
Deel bericht

LAKS neemt het op voor leerling in korte broek

14.09.19
Voorzitter Pieter Lossie van het LAKS is niet te spreken over het Calvijn College in Goes. Deze school schorste een leerling die in korte broek naar school wilde. Volgens hem komt het vaak voor dat leerlingen worden genegeerd en dat er niet naar hen wordt geluisterd. ‘Maar dit is wel erg extreem met een lange schorsing en een persverbod. Het moet klaar zijn met dreiging en onderdrukking.
Deel bericht

Uitlatingen in televisieprogramma Boos leiden tot kamervragen

14.09.19
Peter Kwint (SP) wil onderzoek naar de lesmethodes rond seksuele diversiteit op scholen. Dit naar aanleiding van de uitlatingen van bestuursvoorzitter Jan Bakker van het Calvijn College in Goes in het BNN-televisieprogramma Boos. Bestuursvoorzitter Bakker schrijft dat klachten over de verschillen in handhaving van de kledingcode tussen jongens en meiden terecht zijn.
Deel bericht

Slob grijpt niet in bij ondemocratische school

14.09.19
Het is in strijd met de Grondwet als de overheid ingrijpt bij een school met uitgangspunten die tegen de democratische rechtsstaat en fundamentele rechten en vrijheden ingaan. Het is zo geregeld dat het niet aan de overheid is een oordeel te vellen over een godsdienst of levensovertuiging, zo benadrukte Slob in een Kamerdebat over het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen.
Deel bericht

Jongeren kunnen vanaf volgend jaar maatschappelijke diensttijd doen

14.09.19
Vanaf februari volgend jaar kunnen jongeren van 14 tot 27 jaar een maatschappelijke diensttijd vervullen. Het kabinet heeft ingestemd met een ontwerpplan van staatssecretaris Blokhuis. Jongeren en maatschappelijke organisaties hebben er over meegepraat.Jongeren kunnen die onder of buiten schooltijd vervullen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)